Om Erik

Något av det största som går att uppleva är att få vara med när en annan människa växer. Att få vara en del av en annan människas utveckling. Musiken är ett fantastiskt redskap för att utvecklas – inte bara i sitt musicerande utan även som människa.”

img_0145k_26266672018_o

Fotograf: Anders Nordquist

Jag är född på Sveriges västkust 1989, strax utanför Göteborg. Som 13-åring gjorde gitarren intåg i mitt liv. Några år senare visade det sig att det i själva verket var pianot som intresserade mig. Den stora kontrollen över harmoniken, att kunna fylla ut och ha ett instrument nära kopplat till kompositionen lockade mig och gjorde pianot till ett självklart val. Efter många timmars övande och tio års musikstudier är jag nu bosatt i Örebro och verksam som musiker och pianopedagog.

Det spelar ingen större roll vad jag spelar, så länge jag tycker det är bra så är det ”bra”. Även om det i mitt fall ofta tycks landa i något slags driv att ständigt hitta nya vägar, blanda stilar och kasta om traditioner. Den improvserade musiken ligger mig nära, och oftast landar det jag gör i någon slags blandning av jazz, pop och ibland klassisk musik, även om jag som musiker är verksam med både det ena och det andra.

Musiken är med mig i alla lägen av livet. Ibland är den vacker, ibland, rolig, innerlig, tokig, svängig, behaglig, kärv, mörk, mysig eller på annat sätt intressant. Musiken framstår för mig som ett språk – där jag har chans att kommunicera, och dela sådant med andra som inte alltid går att uttrycka i ord. En rätt så häftig kommunikationsform med andra ord. Och kanske nödvändig i en tid då huvud tycks styra allt.

Både som musiker och som pedagog ligger mycket av det stora för mig i att vara en del andra människors resa och kunna bidra till att dom växer. Det är även genom detta jag själv växer och blir bättre på det jag gör. Jag drivs av ett stort engagemang för att lära – både mig själv och andra.

 

CV

erik-uce056

 

Ålder: 29 år

Bor i: Örebro

Huvudinstrument: Piano, keyboard

Bi-instrument: Sång, Gitarr, Klarinett

Huvudsakliga verksamheter: Musiker, pianopedagog

Bedriver även: Kompositörsverksamhet, Skivbolagsverksamhet, Hemsidan Musicians Mind.

Musikutbildning: Gymnasium, Folkhögskola 2 år, Musiklärarexamen från Örebro Universitet.

Pedagogisk erfarenhet:

2014 – 2018: Frilansande pianolärare

Utmärkelser/övrigt:

2015: KMA-stipendiet

2018: Folk At Heart-stipendiet för gruppen Hello Ocean.