Musik

HELLO OCEAN

img_0023k_38885991800_o

I Hello Ocean möts genrerna pop och singer/songwriter, med influenser från country och blues. Duon, som består av Stina Svensson, sång, och Erik Slättberg, piano, har tillsammans hittat ett uttryck med lika mängd rå nerv som musikalitet. Hello Ocean bildades under våren 2017 och håller för närvarande på att spela in sitt debutalbum. Med låtar om det stora och lilla, det inre och yttre, om kärlek och sorg, möten och avslut, lämnar Stina Svensson och Erik Slättberg sällan lyssnaren oberörd. 12 januari 2018 släpptes debutsingeln jag ”Jag finns kvar”.

Facebook

Instagram

Hemsida

Pressrelease Hello Ocean Jan 2018

Hello Ocean är: Stina Svensson – Sång, Erik Slättberg – Piano, Sång

______________________________________________________________________

ERIK SLÄTTBERG – SEARCHING FOR HOME

Cover2 MERGE

Min egen solopianoskiva. Inspelad en helg där jag utan förbestämda ramar och utan låtordning utforskar mina egna kompositioner, samt improviserar fram en del nya. Ett personligt porträtt där tänjer på mina gränser som musiker.

”Precis som tidiga Jarret är det bland annat de många sångbara melodierna som är en av de mest utmärkande dragen i Erik Slättbergs pianospel. Men där upphör också likheterna. Erik har ett helt annat anslag och temperament, som man gärna kunde kalla nordiskt.” (Skivrecension, Lira #2, 2017)

”Fram träder skimrande musik med mycket värme. Stämningsfull musik, som inte riktigt låter sig genrebestämmas. Lite jazz, något lite visartat, en liten skopa klassiskt och kanske något stänk pop. För musiken på Searching For Home har genre underordnad betydelse, viktigare är känslan musiken frambringar.” (Skivrecension, Lira #2, 2017)

______________________________________________________________________

DUMHETEN

dumheten-coverDumheten begås av fyra musiker lika dumma som du. Bandet är en hyllning till det som gör dig mänsklig. Till din acceptans av dig själv. En hyllning till naiviteten. Ett hopp om att nånting som är lite dumt lika gärna också kan vara det som är rätt. Det kanske låter dumt när du spelar, men det är i alla fall på riktigt. Och det låter kanske lite underligt när vi säger det rakt ut, men vi gillar när du är lite dum.” (Ur Dumhetens Presstext)

”I dagens enorma djungel av band som tokpromotar sig själva genom alla fora och medier som finns, är det inte lätt att sticka ut. Men hur kan man låta bli att fastna för ett band som säger att de tycker om att jag är lite dum, inleder sin debutskiva med ett improviserat saxofonparti och dessutom har mage att skippa trummor och bas i sättningen? ” (Åsa Jonsén, Kulturdelen)

”Det som vid första lyssningen kändes som en opolerad mässingsknopp visar sig efter flera lyssningar kanske vara en guldklimp” (Albumrecension, Lira Musikmagasin).

Dumheten är: Cornelia Arvidsson – Sång, Joel Lindblom – Trombon, Erika Lindholm – Altsaxofon, Erik Slättberg – Piano

Läs mer om Dumheten på www.dumheten.se

Köp albumet här!

Lyssna på Dumheten på Spotify!

 

 

______________________________________________________________________

DOO-WOP-A-DUO

Doo-wop-a-duo

Förstklassig och fingertoppskänslig mingelmusik!

I den mångsidiga sättningen piano och sång levererar jag och Cornelia skön, vacker, rolig, mystisk och välskriven standardjazz uppblandat med igenkännbar och härlig pop och soul. Vi sätter en guldkant på er tillställning då vi har såväl personligt uttryck som en känsla att fånga upp olika stilar. Vi har spelat på diverse event, däribland på en privat 40 årsfest, en middag för ett damsällskap. en folkhögskoleavslutning, en privat middag i ett vardagsrum och på Örebro slott på sittning. Vi har en stor repertoar och mycket erfarenhet, så hör av er! Eller kika in vår pressbild! Eller varför inte lyssna på oss på våran Soundcloud ?

______________________________________________________________________

SLÄTTBERG TRIO

Tillsammans med Martin Bohman (Bas) och Max Häggberg (Trummor) spelar vi triojazz i modernt stuk. Egenkomponerad musik med både kompositionerna och improvisationerna i fokus. Genreöverskridande inslag och ett sinne för öppenhet snarare än tradition, förenat med en klassisk jazztriosättning. Här är ett litet smakprov så länge. Presstext hittar du här!

______________________________________________________________________

ÖVRIGT

Övrig musik jag medverkar på. Det mesta av det egenkomponerat, om ej annat framgår av titeln.

 

 

 

______________________________________________________________________